Förebygg stressade medarbetare

Medarbetarna är navet i företagshjulet och en stressfri arbetsmiljö är därför en av nyckelfaktorerna för att skapa ett framgångsrikt företag. Ett första steg i rätt riktning är att skapa en positiv atmosfär där alla känner sig välkomna och behövda. Att uppmuntra och berömma någons arbete ger motivationen en knuff i rätt riktning och motiverad personal är a och o.

Att respektera sina medarbetare och vara lyhörd för deras åsikter skapar en gemenskap där alla kan känna sig trygga. Var medveten om att dina medarbetare bara är människor precis som du och betona vikten av att hålla isär arbete och fritid. Uppmuntra personalen till att lämna jobbet på jobbet och ta sig tid till att koppla av utanför arbetstid. Utvilade kolleger är inte bara effektivare och gladare utan också mindre stressade. En satsning på friskvård kan också vara en framgångsrik strategi eftersom träning effektivt motverkar stress.

Låt dina medarbetare känna att de kan säga nej när det blir för mycket - respektera deras begränsningar och erbjud dem ett lyssnande öra. Prestigelöshet, delaktighet och en positiv atmosfär är ledorden för dig som vill skapa en stressfri arbetsplats där ni tillsammans kan ta företaget till nya framgångar och samtidigt ha roligt längs vägen.