Försäkringar och företagare

Som företagera måste man veta vilka försäkringar man kommer att behöva, detta inkluderar de som gäller för en själv, ens företag och även eventuella anställda. Det är vanligt att man kan få ett paket av de nödvändiga försäkringarna om man är småföretagare, men låt oss ta en titt på vilka man kommer att behöva.

Det kan vara en bra idé att kontakta olika försäkringsbyråer och jämföra, alternativ kan man ta hjälp av tredjeparter som hjälper en att hitta fördelaktiga försäkringar.

Företagsförsäkring

En företagsförsäkring är ett sorts paket bestående av några olika typer av försäkringar. Exakt vilka dessa är kan variera beroende på vilken bransch man arbetar inom och vilket försäkringsbolag som erbjuder paketet. Detta kan omfatta bland annat rättskyddsförsäkring, som täcker kostnaden av advokat, avbrottsförsäkring, som ger ersättning för intäkter som uteblir vid driftstop, ansvarsförsäkring, som kan ersätta vad man kan bli skyldigt att betala som skadestånd om någon skadas av ens produkt eller tjänst.

Företag i hemmet

Driver man sitt företag hemifrån kommer man fortfarande behöva skaffa en försäkring som täcker sin näringsverksamhet. En vanlig hemförsäkring gäller endast för det som används för privat bruk och inte det man använder till företaget. En del saker som överlappar, till exempel en persondator som används både privat och för företaget kan komma att anses av försäkringsbolag tillhöra företaget och således vägra att ersätta den genom hemförsäkringen. 

Personliga försäkringar

Det finns flera försäkringar att skaffa som gäller en själv personligen i ämbete av en företagare. Till att börja med ska man se till att ha en arbetslöshetsförsäkring, vilket man kan få genom att bli medlem i en a-kassa. Sjukavbrottsförsäkring är en annan typ man hoppas inte behöva men kommer att vara tacksam att man har när man inte kan jobba på grund av sjukdom, detta kan ge ersättning för fasta kostnader. Har man även en pensionsförsäkring kan man få kompensation för uteblivien tjänstepension.