Intressanta företagsidéer

Det finns företag som fortsätter i samma anda som för hundra år sedan: någon måste sälja mat i butik och erbjuda städservice till företag och privatpersoner. Men det finns också företag som hittar nya idéer att prova eller som hittar en ny marknad. Vi tänkte ta upp några roliga företag runt om i världen för att ge lite inspiration till dig som vill starta ditt eget företag, och tipsa om nya sätt att se på företagande. 

Wifog - betala räkningar med reklam

Wifog är ett relativt nystartat företag i Stockholm som har en gratisapp. Man laddar helt enkelt ned appen och skapar en användare och sedan kan man tjäna poäng genom att titta på reklamfilmer. Varje poäng är sedan värt pengar som man kan använda för att betala sin telefonräkning. Det är ännu i uppstarten men ma n räknar med att man kommer kunna betala elräkningar och hyra med denna metod i slutändan. Dock betyder det väldigt mycket reklamtittande för att betala en hel räkning. Men det blir ett nytt sätt för företag att nå fram med sin reklam. 

Postkakan - bakelser på posten

Postkakan har en idé som gör det överflödigt att skicka dyra rosor till personer man bryr sig om. Istället kan man skicka en kaka. Det finns flera varianter såsom choklad, nöt, citron, apelsin och kokos. Man kan också trycka bilder på marispan och skicka med som topping på kakorna. Eller så kan man trycka vad de kallar "logobitar" vilket är små kakor med logor trycka i marispan. Det passar utmärkt för mässor och stora företagmöten där man vill sprida information om sitt märke och företag. En del bakelser ska man helst skicka inom Europa för att försäkra färskheten, men de flesta är bakta med sådana ingredienser att de klarar av att skickas ända till Nordpolen om man så vill.