Mest framgångsrika branscher att starta företag

Att starta företag kräver inte bara kompetens utan också en känsla för vad som efterfrågas på marknaden. Att starta ett företag i rätt bransch kan ge företaget en extra skjuts på vägen mot framgång. Idag finns de mest snabbväxande företagen i branscher som rör finansiella tjänster, fastighetstjänster, utbildning och forskning samt byggnation.

Det förutspås att data och IT kommer fortsätta vara en bransch i behov av nya företag. I och med att tekniken utvecklas behövs fler företag som kan konkurrera på marknaden, inte minst när det gäller utveckling av applikationer till mobiltelefoner och surfplattor. Spelutveckling för sociala medier tros också vara en bransch som kommer att nå stora framgångar under de närmsta åren.

Även miljöteknik är en bransch som kommer stort i och med miljöproblem som behöver få smarta lösningar. Miljö är överlag en bransch som växer och företag som riktar in sig på ekologisk och lokalproducerad mat tros nå stora framgångar de kommande åren.

Byggbranschen är också i behov av fler aktörer på marknaden. Störst framgång tros företag inom betong, anläggning och VVS nå.

E-handeln ökar och verkar fortsätta vara en framgångsrik bransch de kommande åren. För den som vill starta en webbutik verkar skobutiker vara speciellt efterfrågade.