Viktiga sociala medier

Att vara aktiv i sociala medier är något som blir allt mer viktigt, speciellt om du är ett större företag. Har du många kunder och ett välkänt namn kan starka inlägg som är extremt negativa eller positiva sprida sig snabbt. Att då vara på plats och snabbt ge svar är då enormt värdefullt för att behålla kontrollen över sitt varumärke. 

Här är de just nu viktigaste sociala medierna.

Facebook

Detta är utan tvekan det viktigaste sociala nätverket just nu med nära fem miljoner användare i Sverige, att vara aktiv här är för många lika självklart som att ha en hemsida.

Twitter

Twitter har också växt sig större, nu med över en halv miljon svenskar. Det är inte lika folkligt som facebook där gemene man är medlem men vissa grupper av människor har stor närvaro, däribland de i traditionell media och andra "påverkare". Att vara aktiv på twitter kan däregenom ge bra med genomslag även fast medlemsbasen inte är lika stor. 

Youtube

Medan Twitter och Facebook kan vara kanaler för direkt kontakt med kunder och en supportkanal så är lyckade kampanjer på youtube mer inriktade på viralt innehåll eller att kapitalisera på redan etablerade youtubepersonligheters följare. Att sammarbeta med en youtubare och sponsra innehåll på deras kanal kan om det genomförs rätt vara extremt givande.