Kickoff med företaget

En kickoff används ofta i företagsvärlden som en kombination av förberedelser för nya projekt och ett sätt för alla på företaget att lära känna varandra bättre utanför arbetsmiljön. Att ordna en kickoff innebär dock en hel del arbete och det gäller att man planerar ordentligt.

Planerna för en kickoff är något man bör sätta igång med i god tid. Det finns mycket som ska bokas och göras tillgängligt, samtidigt som man sedan måste kunna meddela medarbetarna i god tid. Innan det dock blir dags att boka in flyg- eller tågbiljetter samt antalet hotellrum man behöver måste man kontrollera att alla anställda kan åka. Förhoppningen är ju att alla kan, men det är inte alltid så enkelt.

Börja med att välja den bästa platsen för kickoffen. Tänk på saker som vad man har för syfte med kickoffen, hur många som kommer att närvara, vad man skulle vilja göra utöver det arbetsrelaterade med mera. Det finns mycket som kan hjälpa till att informera vad som fungerar bäst.

Medan kickoffen har ett klart och tydligt arbetssyfte, är det också väldigt vanligt att man planerar in lite aktiviteter eller underhållning. Till exempel kan man anlita något att uppföra en riktig show eller boka in tid för alla att prova på bergsklättring. Kan man sedan även göra en återkoppling mellan aktiviteten och affärsnytta desto bättre, men det behöver inte vara ett krav. Det finns även ett värde i att bara umgås och ha roligt. Många aktiviteter kan dock även göras i teambuildingsyfte och ge väldigt nyttiga erfarenheter.

Var dock noga med att inte planera in allt för mycket under en och samma dag. Alla behöver tid mellan möten och aktiviteter för att återhämta energi. Se därför till att även planera in raster och ledig tid mellan allt det andra.